Schermafbeelding 2020-05-02 om 13.34.02

Praktijkvoorbeeld "Leve(n)-de-kernwaarden"

Hoe krijg je kernwaarden van 'papier naar gedrag'. Immers, kernwaarden kunnen een stevig houvast bieden bij het ontwikkelen van strategisch relevant gedrag. Dit draagt bij aan identiteit waardoor mensen zich thuis voelen bij de organisatie en de organisatie in al haar facetten herkenbaar is. De uitleg van Pieter Zwart (Coolblue) geeft voor ons de essentie weer van WAAROM kernwaarden er toe doen als hefboom voor ontwikkeling. HOE je hierin als organisatie kunt groeien omschrijven we daarna aan de hand van onze eigen praktijkvoorbeelden.

HOE kom je met de gehele organisatie tot levende kernwaarden?
Wij hanteren 3 fases die we op effectieve, efficiƫnte en creatieve wijzen bij organisaties faciliteren:

1. Creƫren van kernwaarden

Een gemeentelijke organisatie doorzag dat de eigen kernwaarden bij oprichting van de gemeente meer 'meegegeven' waren door stakeholders. Na 2 jaar was het moment aangebroken om de eigen kernwaarden te ontplooien. Een kinderopvangorganisatie wilde organisch met de gehele organisatie formuleren 'waar staan we voor?". Een zelfstandig kliniek bleef trouw aan haar kernwaarden en wilde deze verder concretiseren.

2. Adopteren van kernwaarden

Onderdeel van deze fase was in alle 3 de organisaties o.a. de inzet van een uniek kernwaardenspel. Gemaakt door en voor de organisatie zelf, binnen een door ons aangereikte en inmiddels beproefde format. Dit spel, een waarderende vragenset over kritische momenten voor kernwaarden, ondersteunt op verschillende wijzen de dialoog over kernwaarden. Spelenderwijs kan in verschillende samenstellingen het goede gesprek over kernwaarden ontstaan.

3. Internaliseren van kernwaarden

Online en offline interventies voor teams en leiders helpen de continue dialoog over kernwaarden op gang (te houden). Zelfscans, een kennisquiz, complimentenkaarten en diverse andere werkende vormen ondersteunen de internalisatie actief. Bovenal verweven we in deze fase de kernwaarden-dialoog in bestaande systemen en procedures. En, last but not least, zetten we in deze fase intensief in op groei in leiderschap in relatie tot de kernwaarden.

Schermafbeelding 2020-05-03 om 11.26.51

Samen blijvend ontwikkelen
Momenteel wordt door de HAN (Hogeschool, Learning & Development) een (afstudeer-)onderzoek uitgevoerd ter beproeving van onze methodiek. Binnenkort hopen we de uitkomsten hiervan te delen op onze website. Wil je op de hoogte blijven of andere info over onze wijze van werken met kernwaarden? Laat via de button hier rechts je gegevens achter.

Nieuwsgierig naar kernwaarden als hefboom voor ontwikkeling?

Neem contact op

Onze kernwaarden

stiens waarderend

Waarderend

stiens doelgericht

Resultaatgericht

stiens innovatief

Innovatief

stiens afgestemd

Afgestemd

Voor iedereen in de organisatie een coach op het juiste moment. Lees meer

De Birkman-methode is een oordeelvrij en gevalideerd zelfassesment, ontwikkeld door dr. Roger Birkman (Houston). Lees meer