Birkman geeft kleur aan ontwikkeling

 

Ontwikkeling vertrekt vanuit kwaliteiten. Kwaliteiten ‘kleuren' de persoon. Birkman is een ontwikkelgericht zelfassesment. De rapportage geeft - in kleur - uw gedragspalet weer en geeft (h)erkenbare statistisch onderbouwde informatie over uw voorkeursgedrag; stressgedrag; interesses/carrièremogelijkheden en in welke omgeving u (het beste) tot uw recht komt. Sinds 1998 werkt Stiens Training & Advies met deze Birkmanmethode. Met enthousiasme vanwege de veelzijdigheid, onafhankelijkheid en professionaliteit van dit wetenschappelijk onderbouwde ontwikkelinstrument dat makkelijk en laagdrempelig inzetbaar is. Onze relaties zijn - net als wij -enthousiast over de genuanceerde, (h)erkenbare informatie die dit instrument oplevert en de vele toepassings-mogelijkheden ervan in de praktijk.

Werkwijze

De Birkman-methode bestaat uit een uitgebreide vragenlijst, online, die u invult in ongeveer 45 minuten. De ingevulde vragenlijst wordt middels een computerprogramma verwerkt hetgeen resulteert in de 4-dimensionale persoonsbeschrijving. Via de birkmanconsultant - onze trainer/coach/adviseur - ontvangt u deze rapportage.

Inzetbaarheid

De methode is geen doel an sich en is altijd onderdeel van een totaaltraject. Wij gebruiken - in overleg - de Birkmanrapportage bijvoorbeeld in MD-trajecten; bij teamcoaching/teambuilding, bij loopbaanbegeleiding en individuele coaching. De rapportage is duidelijk modulair opgebouwd zodat wij, in overleg met u, duidelijk afstemmen welke deelrapportages voor uw vraag relevant zijn. U kunt te allen tijden andere deelrapportages aanvragen, u hoeft daartoe geen nieuwe vragenlijst in te vullen. Uw Birkmanrapportage is ‘voor het leven'.

 Hier treft u alle informatie over de Birkmanrapportage.